Nyhet

GUIDE: 4 dagsfärska album att lyssna in dig på

GAFFA.se – allt om musik.

Det är inte lätt i musikdjungeln. Vad ska man egentligen lyssna på? Det beror såklart på. Men GAFFA vill såklart gärna hjälpa till och bjuder in till en liten fördomsfull guide kring 4 dagsfärska albumsläpp. 

För dig som börjar bli gubbe: Death Cab For Cutie – Thank You For Today

Inga band är unga förevigt, inte heller Death Cab For Cutie. GAFFAs recensent Jesper Robild menar att bandet nu är "gubbar som sjunger om att bli gubbe". Och tja, varför inte? Något ska man väl sjunga om. Det ska sägas att Robild verkar rätt nöjd med skivan och skriver bland annat i sin recension att:


"Det nostalgiska klär gruppen otroligt bra. De har alltid varit lite banala, precis som längtan tillbaka kan kännas. "

För dig som fortfarande är indiekid: Trevor Powers – Mullberry Violence


Som Youth Lagoon har Trewor Powers släppt tre album och fått en hel del indiecred. Nu, nästan 30 år gammal, reinkarnerar han sig själv och släpper ett verk som är elektroniskt, experimenterande och lite lätt utmanande. Perfekt för dig som fortfarande vill vara ung indiekid i hjärtat, men blivit lite mer hipster. GAFFAs Jonathan Sindihebura tycker att "låtarna får en att sukta efter mer". Testa själv!

För dig som vill ha koll på det STORA: Ariana Grande – Sweetener


Tänker du "Ari-vemsadu?" har du troligtvis sovit i skogen ett par år. Eller så är du bara totalt ointresserad av populärkultur, hitlistor och kul. Ett nytt Grande-album innebär i princip hitgaranterier och vill du ha koll på de redan innan de faktiskt blir hits, då är det lika bra att ge dig i kast med hela plattan. Pronto! 

För dig som vill vara lite alternativ: Mitski – Be The Cowboy


Mitskis cowboy-platta är hennes femte på sex år. Undan går det och bra brukar det allt som oftast vara också. Nr 5 är inget undantag heller. Det är en trevligt bekantskap som nog kan få hänga med ett tag. Så vill du vara lite mer alternativ-rockig och på något vis lyckats missa Mitski sen tidigare, hoppa på tåget nu i alla fall.

 


ANNONCE