Nyhet

Dubbelt upp för Emil Jensen

Emil Jensen är snart aktuell med både ett nytt album och en ny föreställning.

Till våren är den skånske popsångaren och poeten Emil Jensen åter tillbaka på banan då han är dubbelt aktuell med både ett nytt album och sin andra föreställning på Riksteatern.

2009 satte sångaren upp den egna föreställningen "En dödsrolig kväll om sorg och saknad" och uppföljaren, "Livs levande", har premiär den 16 mars på Södra Teatern i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande är den, precis som föregångaren, ett potpurri av musik, lyrik och komik.

– Föreställningen kommer att handla om mänskliga rättigheter och mänskliga svårigheter, om att kolera faktiskt är bättre än pest, och inte minst tänkte jag viga kvällen åt lite hederlig gammal mänsklig värme. Även om jag kanske inte alltid hittar ljuset i tunneln, kommer jag i alla fall bjuda på en hel del kulörta lyktor i tunneln, berättar herr Jensen i pressmeddelandet.

Det kommande albumet, som blir sångarens fjärde i ordningen, har fått namnet "Rykten" och det kommer ut i mars. Skivan är, precis som Emils senast släppta platta, producerad av Lars Halapi. I pressmeddelandet beskriver skånepågen "Rykten" såhär:

– Det är en blandning av sanna historier och fiktion. Det sköna med att skriva låttexter är att man aldrig behöver reda ut vad som är vad, inte ens för sig själv. Det roar mig att bygga upp alla låtar och skivor som små dockhus, så att de hör ihop, men ändå berättar olika delar av en större historia.

Emil Jensen albumdebuterade 2004 med "Kom Hem Som Nån Annan" och har under åren turnerat med Lars Winnerbäck och Miss Li, sjungit duett med Ane Brun och skrivit krönikor åt Sveriges Radio. Detta vid sidan av fler albumsläpp och egna turnéer, däribland en cykelturné. 

Just nu är Emil Jensen aktuell i "Tankarna För Dagen" i radiokanalen P1.
Albumet "Rykten" väntas släppas den 2 mars 2011.

ANNONCE