Nyhet

Mohammed Ali släpper singel med Asha Ali

Hiphopduon albumdebuterar och sångerskan Asha Ali medverkar på deras först singel.

Mohammed Ali var en av fjolårets mest uppmärksammade hiphopdebutanter och det trots att de inte hade släppt något album. Det enda som fanns tillgängligt att höra med stockholmsduon var en mixtape vid namn "Processen". Den släpptes gratis på Internet i början av 2009 och Mohammed Ali hyllades av såväl kritiker som inbitna hiphopveteraner. Gruppen blev nominerad till årets P3 Guld och kammade hem vinsten av Manifest-priset.

Snart är det dags för Mohammed Ali att släppa sitt första album. Gruppens självbetitlade album släpps i början av 2011 men redan i november släpps första singeln från albumet, "Kan Någon Ringa (112)". Producenten till singeln är Ayla-kollektivets husproducent Mack Beats (Mack gjorde även Mohammed Alis "Hinna Hinna", en låt som har gått varmt på P3) och gästas av den hyllade sångerskan Asha Ali. Singelns röda tråd är fördomar och den tar upp hur det är att vara muslim i Sverige idag.

Redan ikväll, den nionde november, premiärspelas "Kan Någon Ringa (112)" av Timbuktu och DJ Amato i radioprogrammet P3 Hiphop. Mohammed Ali kommer även att finnas med på en intervju i kvällens program.


Singelns releasedatum är den 26 november och den finns då tillgänglig på bland annat Spotify och iTunes.

ANNONCE