Nyhet

Artistkollegorna sörjer och hyllar Einár – "Vi ses i nästa lillebroder"

GAFFA.se – allt om musik

Gårdagens dödsskjutning av hiphop-stjärnan Einár har lett till en våg av reaktioner från artist-Sverige. Einár, med namnet Nils Kurt Erik Einar Grönberg sköts ihjäl vid en portuppgång i Hammarby Sjöstad i Stockholm och enligt polisen dog han direkt.

Många är de som minns och hyllar rapparen via sociala medier. Vi har samlat några reaktioner från hans närmaste vänner.

Anis Don Demina: "Nisse Det känns som att det var igår jag stod och väntade på dig på centralen för att filma våran första intervju. När vi hade filmat klart den visste jag att du hade något speciellt, att du var något utöver det vanliga och att du skulle ta musiksverige med storm. Så mycket talang, jag är så ledsen. Det här är så fucked. Vila i frid dina bars kommer leva förevigt."

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Anis don Demina (@anisdondemina)

Stor: "Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu.
Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker. Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu.
Vi kan inte ha det så här nått mer.
Vi måste börja ta hand om varandra bättre. Det finns inga sidor att välja de finns bara kärlek eller inte kärlek.
Mina tankar går till din familj.
Vi ses i nästa lillebroder, vila i frid"

Victor Leksell: ”Fan Nisse min älskade vän. Det skulle inte sluta såhär. Jag vet att du ville bort bror. Vi pratade om att du ville köpa hus i Kungsbacka med familjen och du tillslut hade ändrat dig från att köpa Rolls Royce till att köpa en XC40 haha. Jag kände mig som en stolt storebror. Eller när vi är på Berns hotellrum och vi behöver gå och lägga oss men L&A står och hoppar till din osläppta låt. Bror fan asså det gör så ont i mig. När du och jag pratade fanns ingenting annat än skapandet och musiken. Vi ville att alla skulle få höra den fina jävla låten du och jag har gjort och försökt att få ut i ett år. Vi längtade efter att stå där på nån festival och få sjunga den tillsammans. Den Nisse som jag fick äran att lära känna var en varm och kärleksfull kille och det är så jag kommer minnas dig föralltid. Fan att det skulle bli såhär. Min älskade vän, Vila i frid. Vi ses på andra sidan.”

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av @victorleksell

Hiphop-duon Mohammed Ali (Mohammed Anwar Ryback, Rawa Farok Mohamed Al): "Einar var en av mina ungdomar när jag jobbade som fritidsledare. Han var stökig och hade problem med polis, skolan, social tjänsten blev LVU placerad osv men var alltid trevlig och respektfullt mot oss i personalen. Enda stället jag kunde se honom fokusera och stänga ut allt stök runt omkring honom var i lilla studion i fritidsgården. Han var redan duktig som 15 åring och vi alla kunde se det var bara en tidsfråga innan han slog igenom. Otroligt sorgligt det som har skett."

VC Barre (släppte nyligen singel med Einár):

"min Älskade bror Jag gick i bitar när jag hörde walla. Va med dig hela morgonen , Va med dig nån timme innan i Märsta Detta gör ont walla. Kommer sakna dig jätte mycket ja känner saknaden redan , Inshallah jennah vila i frid min fina bror"

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Y&$.. (@vcbarre)

LÄS OCKSÅ: Einár död 19 år gammal – detta har hänt

ANNONCE