Nyhet

Stors Instagramkupp – påminn Kristersson om Hédi Fried

"Det är kul att hennes namn får höras och att han hör det."

I söndags gick svenskarna till valurnorna för att rösta, och trots att resultatet ännu inte är helt och hållet avgjort har reaktionerna varit många, även bland kändisar.

Rapparen Ulises Infante Azocar, mer känd som Stor, har i sin Instagram-story uppmanat följare att kommentera namnet Hédi Fried på Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons Instagram-inlägg, enligt Aftonbladet.

Hédi Fried är en svensk författare och psykolog, känd för sin verksamhet mot rasism. I sina böcker lyfter hon bland annat fram sina erfarenheter som överlevare av Förintelsen.


Under valet 2018 uppmärksammades ett möte mellan Fried och Kristersson, där Moderatledaren lovade Fried att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna.

Nu har Stor, som en reaktion på det politiska läget, uppmanat följare att uppmärksamma Hédi Fried.

– Jag bara fick för mig att jag ville skriva hennes namn på hans post. Jag tycker det är ett så enormt svek mot någon som har överlevt förintelsen. Hur kan man ge ett sånt stort löfte till en så gammal person som har gått igenom så mycket för att sedan samarbeta med SD som har rötter i nazismen? Jag tycker att folk ska veta det och jag vet att vi inte glömmer henne. Det är kul att hennes namn får höras och att han hör det, säger rapartisten till Aftonbladet.


Mycket riktigt syns ett stort antal användare ha kommenterat namnet på Ulf Kristerssons inlägg.


I en senare Instagram-story uppger rapparen att Moderatledarens konto stängt av kommentarsfunktionen på det senaste inlägget och uppmanar följarna att istället kommentera på andra inlägg. Sedan dess har kommentarsfunktionen låsts upp igen.

”Okej så nu har @kristerssonulf stängt av kommentarsfältet på den första bilden men fortsätt kommentera på de andra bilderna. Så Ulf, och hans medlöpare, kommer ihåg att de backar nazister. Så lätt ska det inte vara att komma undan. Vi gör inget fel, det är bara en vänlig påminnelse om hans egna löfte”, skriver rapparen på Instagram stories.

Se storyn här.


LÄS OCKSÅ: EMINEM ÖPPNAR UPP OM ÖVERDOSEN OCH MISSBRUKET

ANNONCE