Nyhet

Eminem öppnar upp om överdosen och missbruket

I en podcast berättar artisten att det tog lång tid för hans hjärna att börja fungera igen.

För 15 år sedan befann sig Marshall Mathers, mer känd som rapartisten Eminem, i ett drogmissbruk av receptbelagda läkemedel. Efter en överdos av det morfinliknande läkemedlet metadon, var han nära på att dö.

Nu berättar rapstjärnan om tiden efter överdosen i en podcast driven av hans egen manager, Paul Rosenberg, enligt Aftonbladet.

– Jag fick lära mig hur man rappar igen, det tog lång tid för min hjärna att börja fungera igen, säger Eminem i podden, när han berättar om tiden efter överdosen.


Efter att ha blivit nykter började artisten arbeta med albumet Relapse (2009). Trots det ordinerades han ett antal nya mediciner för att kunna hålla sig stabil och vissa tog tid att vänja sig vid, berättar Rosenberg i podden.

– Visst sa du till läkarna, när jag började spela in nytt material som jag skickade till dig, att du ville vara säker på att jag inte blivit hjärnskadad?, frågar Eminem sin manager som svarar:

– Jo! Jag trodde att du hade permanenta problem. Jag var orolig.


I en intervju med Vulture från 2017 berättar Eminem att han befann sig i en ”konstig dimma” under flera månader och spelade in åtminstone 50-60 låtar till albumet. Han tog också 75-80 valium varje kväll för att hantera abstinensen och bieffekterna av sitt tidigare missbruk.

– Min hjärna sattes igång igen och jag gick igenom verser och tänkte ”vänta, det där låter inte bra.”, säger han i podden.

I dagsläget har Eminem varit nykter i över ett decennium och i augusti släpptes albumet Curtain Call 2, som gästas av bland andra Rihanna och Beyoncé.


Lyssna på hela podd-avsnittet här:

LÄS OCKSÅ: EMINEM, SNOOP DOGG OCH DR. DRE TILLSAMMANS I STUDION


ANNONCE