Nyhet

Animal Collective designar skor för välgörenhet

Intäkterna skall gå till naturskyddsarbete på Revillagigedos-öarna utanför den mexikanska kusten. Med skorna följer ett kassettband med hittills outgivna låtar.

I mars 2011 kommer skokollektionen som Animal Collective designat för märket Keep. Intänkterna från försäljningen går till The Socorro Island Conservation Fund, en stiftelse som arbetar för att bevara miljön på ögruppen Revillagigedos, som ligger utanför den mexikanska västkusten.

I ett uttalande säger medlemmen Geologist att bandet ville ge pengar till en liten, underfinansierad organisation som de kände en personlig koppling till.

– Josh [Dibb, red. anm] och jag har dykt tillsammans i flera år och Revillagigedos [ögruppen där Socorro ligger, red. anm] var en av de mest fantastiska platser jag sett. Förhoppningsvis kommer projektet att rädda djuren på Revillagigedos genom minst en fiskesäsong till och väcka mer uppmärksamhet kring det globala problemet med olagligt fiske, säger Geologist.


Ett kassettband med hittills outgiven musik kommer med skorna, som går att förbeställa för 75 dollar. Den första designen finns till allmän beskådan på KeepCompany.com

ANNONCE