Nyhet

DJ Shadow ger bort två låtar

Den skygge turntable-virtuosen delar idag med sig av sitt kommande album.

Idag har du möjlighet att ladda ner två låtar gratis via DJ Shadows Band Camp-profil. De två proverna går under rubrikerna "Def Surrounds Us" och "I've Been Trying" och är från sample-trollkarlens kommande album, som ännu är utan titel, men som enligt uppgifter kommer ut någon gång under nästa år.

I april berättade DJ Shadow för BBC Radio 1 att han var halvfärdig med sitt nästa album. Han avslöjade även att soundet var lite av en återgång till tidigare material och att han den här gången har försökt hålla en mer musikalisk röd tråd.

Senast DJ Shadow gav ifrån sig en fullängdare var 2006 med "The Outsiders", men de flesta kopplar antagligen ihop turntable-virtuosen med hans debut "Endtroducing..." från 1996. En skiva som blev en milstolpe inom samplegenren. Skivan sägs innehålla spår från 60 000 olika LP-skivor och har med det fått en plats i Guiness World Record-bok.

Är du nyfiken på hur DJ Shadow låter 2010 bör du gå in på den här länken och ta dig an "Def Surrounds Us" och "I've Been Trying".

ANNONCE