Nyhet

Lloyd Cole till Sverige

Tar med sig The Small Ensamble på sin turné och gör fyra datum i Sverige i november.

Lloyd Cole kommer till Sverige, men den här gången är han inte ensam. Med sig har han den akustiska duon The Small Ensamble. Tillsammans ska de ta sig an de nya styckena från albumet "Broken Record" som släpps 13 september.

GAFFAs Emma Rastbäck recenserade Coles senaste skiva (går att läsa i senaste pappersnumret och kommer ut på GAFFA.se 11 september) och var inte så imponerad. Albumet fick två av sex stjärnor:

"Jag har ingenting att anmärka på musikaliteten eller låtsnickrarförmågan, det är ett gediget hantverk. Dock; Broken Record är sååå tråkig. Kompetent, men tråkig. Dessutom är det ett hån mot rock'n'rollen att påstå att den skulle vara något slags återgång till rock-Cole. Lyssna bara på banjobaserade Man Overboard och säg mig sedan vari rocken ligger. Den smäktande sammetsrösten, de klagande steel guitar-tonerna och det halvputtriga tempot är fortfarande mer folk/country än något annat."


Den som är nyfiken på att se om herr Cole istället lyckas med att förädla rocken live bör besöka någon av dessa spelningar i höst:

17 november - Malmö, KB

18 november - Stockholm, Södra Teatern


19 november - Uppsala, Katalin

20 november - Göteborg, Stenhammarsalen

För mer information om var man får tag på biljetter, besök vår konsertguide: GAFFA.se/live


ANNONCE