Nyhet

De mest lästa recensionerna – v 17

Vi tyckte till – ni läste.

Veronica Maggio – Satan i gatan

"Här finns betydligt mer skörhet än vad den ger sken av. Soulen är bibehållen, men är mindre storslagen och lite mer modern i tappningen än tidigare. Till genren hör en viss simpelhet, men Maggio har utvecklat en förmåga att kunna brännas lite mer och är lite mer innerlig än tidigare och prickar därför rätt betydligt mer än många andra."

John Grant – Nefertiti, Göteborg

"Kraften i hans röst är som en tryckvåg och en kyss i omgångar. Hela rummet håller liksom andan, vill inte missa en enda nanosekund på grund av överskattad syreupptagning. Den djupa sucken av total själslig lycka kommer efter den bedövande tystnaden när flygeln spelat klart, och vi klappar händerna så hårt vi kan, och lite till."

Emmylou Harris – Hard Bargain

"På sin nya skiva fortsätter hon att göra skickligt utförd country/americana, skira och vemodiga sånger som inte sällan rymmer en hel del svärta. Här finns flera fina ögonblick och 64-åringens stämma låter klar som en bäck i Appalacherna. Men samtidigt känns allting lite sövande och distanserat. Alltför perfekt."

Dean Wareham spelar Galaxie 500 – Pustervik, Göteborg

"Wareham tar små små bäbissteg mot åskådarnas hjärta. Han mumlar ur sig ett gäng intetsägande mellansnack. Det närmaste utspel vi får från scen är när han spänner sin båge till mun och skjuter ut den där karaktäristiska nasala sången – rösten som snälla människor kan koppla till Daniel Johnston och cyniker kan jämföra med en 'finstämd' Adam Sandler."

We are the Ocean – Go now and Live

"Det tråkiga är att skivan bara har 10 spår och de tar slut lite för fort, annars känns plattan som en utveckling med små steg vilket enligt pressutskicket var medvetet. Man vill fortfarande låta som sig själva och bla bla bla. Hade det varit vilken annan genre som helst hade jag såklart rackat ner på den klyschan, men nu gäller det att vårda de få guldägg man har i påskkorgen"

ANNONCE