Nyhet

Folkkärt till Hultsfred

Festivalen fyller på med fler kvinnliga artister.

Hultsfredsfestivalen har bokat in svenska Melissa Horn och norska Katharina Nuttall.

Melissa Horns vispop kan det inte vara många som har missat vid det här laget. Hon släppte sitt debutalbum "Långa nätter", 2008 och följde upp det med "Säg ingenting till mig", året därpå. Hon har tidigare samarbetat med bland andra Lars Winnerbäck och i september i år kommer hennes tredje album, som för tillfället saknar titel. Förutom spelningen på Hultsfredsfestivalen, kommer Melissa Horn att spela på friluftsarenan Dalhalla utanför Rättvik i sommar.

Norska Katharina Nuttall, som bor i Stockholm spelar en blandning av indiepop, rock, konstpop och goth. Svårt att förställa sig? För Katharina Nuttall är det inga konstigheter.


– Kan man sätta en genre på Nick Cave till exempel!? säger hon till GAFFA. Det är skönt att inte ha någon genre, att kunna ha tillgång till alla de olika bitarna, det är olika delar av en själv.

2007 släppte Katharina Nuttall debutalbumet "This Is How I Feel" och uppföljaren "Cherry Flavour Substitute" kom 2008. Tredje albumet är på ingång och är producerat av den ökände Head (PJ Harvey, Massive Attack).

Hultsfredsfestivalen arrangeras den 14 - 16 juli. Bland tidigare klara artister finns namn som Suede, Primal Scream, Hurts, Erasure, Cut Copy, Johnossi och många fler.


För biljettinformation, kika in på GAFFA.se/live.

ANNONCE