Nyhet

Kaizers Orchestra åter till Sverige

Gör en festivalspelning i sommar.

Oljefat, gasmaskar och pumporglar, Kaizers Orchestra är snart tillbaka i Sverige och tar med sig hela sin cirkusuppställning. Detta om man ska tro Putte i Parken som idag går ut med ytterligare ett norskt band till sin artistlista.

Det konceptglada bandet påbörjade för ett tag sedan sitt mest ambitiösa projekt hittills, trilogin "Violeta, Violeta". Del ett kom ut i slutet av januari, del två beräknas nå lyssnaren i november 2011 och del tre släpps i november 2012.

Kaizers Orchestra har funnits sedan 2000. De blandar Tom Waits-melankoliska texter med stadig ompa ompa-komp och östeuropeisk folkmusik. Deras texter, som skrivs av Ottesen och Zahl, är uteslutande på norska, på dialekten järska.

GAFFA intervjuade bandet i mars, dagarna innan de besökte Stockholm och Göteborg. Då pratade de om en vidareutveckling av sig själva, framför allt på scener utomlands:

– Vi är ett stort band i Norge med stor produktion. Spelningarna i Europa har mer tacklats med en punkrock-attityd. Man åker runt med sina instrument men inte så mycket mer. Nu tar vi för första gången med oss hela vår produktion ut på Europas vägar. Nu ska även ni få se vår headline-potential. Det blir extra allt med bra ljud, bra ljus och filmprojektioner.

Om Putte i Parken får sin beskärda del återstår att se.

Putte i Parken sker i Karlskoga mellan 28-31 juli. Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE