Nyhet

Nytt album med Korn på ingång

GAFFA fick en pratstund med bandets basist. "Vi bygger upp oss från grunden – musikaliskt sett".

Det amerikanska alternative metal-bandet Korn är Sverigeaktuella, då de besöker Metaltown i Göteborg i sommar. För GAFFA berättar bandets basist, Reginald "Fieldy" Arvizu, om att de även har ett helt nytt album på gång.

– Vi har jobbat med lite idéer här och där, säger "Fieldy". Det är i ett väldigt tidigt skede just nu. Men vi jobbar på något, där vi kommer att bygga upp oss själva från grunden – musikaliskt sett. Många verkar tro att vi har influerats av Soundgarden på vårt nya material, men jag håller inte riktigt med. Jag släppte nyligen ett soloalbum, med mitt nya projekt StillWell som heter "Dirtbag". Och många säger att det låter lite som Soundgarden, så det kanske är någonting undermedvetet.

Vidare berättar Fieldy att StillWell kommer agera förband åt Korn på deras Europaturné i sommar.

– Jag kommer att spela gitarr med StillWell, i förbandsakten, för att sedan gå upp och spela bas med Korn. Det kommer alltså bli två konserter per kväll för min del, säger han.

Metaltown sker 17 - 18 juni. Klara artister förutom Korn är System of a Down, Volbeat, Cradle of Filth, Anvil och många fler.

Köp dina biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE