Nyhet

Bob Geldof återvänder

80-talsikonen ger tre konserter i Sverige i oktober.

Han var ett av Peace & Loves dragplåster i somras, där han blandade musik med tal. Det framkommer dock inte i dagens pressmeddelande om Bob Geldof bjuder på samma upplägg i oktober när han återvänder till Sverige. Klart är dock att 80-talsikonen gör tre spelningar inom landets gränser. 21 oktober kommer han och hans band till Stora Teatern i Göteborg, 24 oktober väntar Katalin i Uppsala och 26 oktober står Nalen i Stockholm redo för mannen som bildade Boomtown Rats 1975.

Förutom nyss nämnda rockgrupp, som fick en stor hit med singeln "I Don't Like Mondays" 1979, har Bob Geldof hållit sig sysselsatt med en rad välgörenhetsprojekt genom åren. Han var djupt involverad i Band Aid, en välgörenhetskonsert som hölls på Wembley Stadium i London och JFK Stadium i Philadelphia, 13 juli 1985, och som samlade dåtidens pop- och rockelit.

Sedan 1986 har Bob Geldof hållit sig solo musikaliskt. Han har fem fullängdare på sitt samvete varav "How To Compose Popular Songs That Will Sell" från i år är hans senaste albumtillskott.

Biljetterna till alla ovanstående Sverigespelningar släpps 3 augusti och finns från och med då att köpa via GAFFA.se/live.

ANNONCE