Nyhet

Warpaint vill släppa ny skiva

Warpaint har lämnat USA för en omfattande turnésommar i Europa, men så fort de får lite tid över vill de sätta sig ner och skriva nya låtar inför nästa skiva.

Hur känns det att vara här?

– Bra, vi har aldrig varit i Sverige tidigare. Men det är fint här, jag har bara hunnit ta en promenad i parken här bakom, och vi kommer inte hinna se så mycket mer eftersom vi åker imorgon, säger Theresa Wayman.

– Fast vi har mer tid att kolla in städerna och kulturen nu, eftersom vi flyger istället för att åka buss, säger Stella Mozgawa. Vi har varit på roadtrip i Europa innan vi startade bandet, så vi har hunnit med en hel del städer. Stockholm är coolt, där var jag ett par dagar förra året. Svenskarna är roliga. Ni jobbar hårt och festar hårt, jag hade riktigt kul när jag var där.


Warpaint som släppte sin debutskiva "The Fool" i vintras har fått stor uppmärksamhet i Europa, men inte hunnit med någon turné förrän nu. Bandet säger att de arbetar på att släppa nästa skiva så snart som möjligt.

– Vi vill börja skriva nya låtar och spela in dem så fort som möjligt, säger Theresa.

– Förra skivan känns gammal nu, vi vill verkligen göra något nytt som beskriver oss som det band vi är nu, fortsätter Stella.


Theresa och Stella sitter i logen och dricker vatten efter sitt soundcheck. De planerar en storartad spelning för sina svenska fans, som de hyser stor värme för.

– I´m a bit of a Swedophile, säger Stella.

– That sounded disgusting, säger Theresa.


– Ni har en jättegod glass, med nougat och krispiga små chokladkulor i, man kan köpa den på IKEA i USA. 

Kvällens spelning går i rockens tecken, lovar de båda två:

– Pyroteknik! skrattar Stella.


– Alla borde komma och se oss för att vi är fyra tjejer som rockar hårt, och det kommer att bli som ett porträtt i livsform av vilka vi är, säger Theresa.

– Dans och shownummer! säger Stella ironiskt, och avslutar med att räkna upp sina svenska favoritartister Little Dragon, ABBA och The Knife.

ANNONCE