Nyhet

Nya festivalen Garden knyter ihop säcken med hyllad akt

GAFFA.se – allt om musik

I sommar får vi till oss festivalen Garden för första gången. Eventet som kommer ske på Trädgårdsföreningen har sedan tidigare bokat till sig The National, Future Islands, Cigarettes After Sex, Good Harvest och nu har den sista pusselbiten fallit på plats. Warpaint kommer till Göteborgs nya musikfest!

Det blir bandets första Sverigespelning på länge, eftersom de tvingades ställa in sina utsålda konserter i Stockholm och Göteborg hösten 2014.

I och med presentationen av Warpaint är festivalen fullbokad.
 
– Garden är vår version av den perfekta sommardagen: musik, mat och vänner i en skönt avslappnad miljö. Och på den perfekta sommardagen vill vi definitivt ha en ordentlig dos Warpaint. Har du inte haft chansen att se dem tidigare så kommer du att bli helt överrumplad. Warpaint är verkligen ett fantastiskt liveband, säger Kajsa Apelqvist, presschef på arrangören FKP Scorpio Sverige i ett pressmeddelande.
 
Los Angeles-bandet Warpaint jämfördes med bland annat The Cure och Cocteau Twins då de albumdebuterade 2010. På den självbetitlade uppföljaren var anslaget mer dreampoppigt, medan deras senaste album – Heads Up från 2016 – var mer dansant.


Allt det här kan du räkna med på Sveriges nationaldag, 6 juni.

ANNONCE