Nyhet

Emil Jensen och Familjen släpper singel

Skåningarna har gjort duetten "Nyår" tillsammans.

Lagom till årsskiftet släpper Emil Jensen och Johan T Karlsson duetten "Nyår". Låten framförs av båda två men är skriven av Jensen och producerad och remixad av Karlsson. Det är inte första gången de båda skåningarna arbetar tillsammans.

"2011 släppte Emil Jensen sitt 4:e album 'Rykten' med ett spår som heter 'Nyår'. Redan vid albuminspelningen fanns det tankar om att den hade passat bra som duett, det fanns även tankar om att låten hade funkat i en lite rakare och mer elektronisk version. Och finns det en låt som heter 'Nyår' måste den förstås släppas som singel vid årsskiftet.", står det i ett pressmeddelande.

En video till låten är även planerad att släppas nästa vecka. För regi står Andreas von Kern.

Emil Jensen albumdebuterade 2004 med "Kom hem som nån annan" och har under åren turnerat med Lars Winnerbäck och Miss Li, sjungit duett med Ane Brun och skrivit krönikor åt Sveriges Radio. Detta vid sidan av fler albumsläpp och egna turnéer, däribland en cykelturné.

Bakom Familjen står Johan T. Karlsson. Live uppträder han tillsammans med Andreas Tilliander och Ninsun Poli. Familjen är ett grammisbelönat projekt med tre fullängdsskivor i bagaget. Den senaste, "Mänskligheten", gavs ut i början av 2010 och innehåller singlarna "När planeterna stannat" och "Man ser det från månen".

ANNONCE