Nyhet

Inte över än för Judas Priest

Gruppen återkommer till Sverige för två avskedskonserter.

Judas Priests spelning på 2011 års Sweden Rock Festival var tänkt att bli hårdrockslegendarernas sista i Sverige, men deras världsomfattande "The Epitaph Tour" är långt ifrån över än. Den 24 och 25 april kan alla svenska fans skatta sig lyckliga med spelningar på Cloetta Center i Linköping och på Hovet i Stockholm. Spelningarna blir de två definitivt sista på svensk mark innan Judas Priest börjar varva ner. Biljetterna släpps nu på torsdag 8 december klockan 9.00. 

Judas Priests 40-åriga karriär har varit signifikativ för heavy metal och albumet "British Steel" anses vara en av musikhistoriens bästa metalplattor genom tiderna. Bandet, som bildades i början av 70-talet och som präntade in läder och nitar i modebibeln, har levererat odödliga hits som "Rocka Rolla", "Breaking the Law" och "Living After Midnight" och är fortfarande tillräckligt pigga för att släppa ett sista album.  

Det kommande albumet är uppföljaren till konceptalbumet "Nostradamus" från 2008 och är enligt Rob Halford en traditionell brittisk heavy metal-skiva.

– Den kommer innehålla massa riff, galna gitarrer och allt som är kännetecknande för Judas Priest och heavy metal. Plattan kommer vara rak på sak, en riktigt bra dos hårdrock som vi beräknar släppa nästa år, säger Halford till Soundspike.

Albumet blir det första med nya gitarristen Richie Faulkner, som hoppade in när K.K Downing gick i pension tidigare i år.

Biljetterna till Judas Priest släpps 8 december och kommer att finnas till försäljning på GAFFA Live

ANNONCE