Nyhet

"Allt måste inte vara så skitnödigt hela tiden"

Simon Norrsveden berättar om sin nya låt "2040" som har musikvideopremiär idag. Se den här.

Senast vi hörde nytt material från Simon Norrsveden var i samband med fyraspårs-EP:n "Quentin Tarantino" som kom ut i höstas. I vår är singer-songwritern aktuell med ett nytt album och redan idag har han premiär för musikvideon till låten "2040", som spelades in av Mats Udd under en decemberkväll förra året. Udd regisserade även musikvideon till singeln "Quentin Tarantino".

"Ibland är det skönt när det går snabbt. jag minns att jag skrev låten och lade upp en knagglig demo en lördag, att mats hörde av sig på söndagen och att vi spelade in en video en kväll den följande veckan. sedan dess har jag inte tänkt så mycket på låten eftersom den inte kommer att vara med på någon skiva, spelas så mycket live och så vidare - den bara finns. ändå. allt måste inte vara så skitnödigt hela tiden och behöva OK:as av A&R:s, managers och andra 'kommer-detta-verkligen-att-sälja?'-tänkande människor. ibland är det också skönt att påminnas om att låtar inte bara tillhör evigheten utan också stunden", berättar Simon Norrsveden enligt ett pressmeddelande.

Simon Norrsveden debuterade med singeln "Stockholmssången" 2008 och året därpå släpptes hans första fullängdare "Ok baby, det är dags att vi ska vinna allt". Norrsveden lyckades 2004 även ta sig vidare till kvalveckan i första omgången av TV-programmet Idol.

ANNONCE