Nyhet

Världspremiär för Simon Norrsvedens nya projekt

Bandet Ylva Bulldozer spelar just nu in sitt debutalbum. Se videon till första singeln här.

Det nya svenska bandet Ylva Bulldozer, med Simon Norrsveden i spetsen, har släppt musikvideon till sin första singel "John Wayne Gacy (fast tjej)" exklusivt på GAFFA.se. Förutom Norrsveden själv består sextetten av Robin Götberg, Oskar Ekeberg, Jonas Elander, Johan Harrius och Martin Lundin.

– För massa år sedan bodde vi allesammans på ett studentboende i Åkeshov som hette Tempus. Av någon anledning bodde det väldigt många musiker där. Så vi festade ihop och lärde känna varandra, och började också spela musik och repa tillsammans, säger Simon Norrsveden till GAFFA.

Vid ett tillfälle filmade Simon ett klipp från när bandet spelade och skickade det till Lars Hansson som precis hade startat sitt nya skivbolag Himlen Rekordings. Han tyckte det lät bra och bjöd in bandet för att spela in några demos.

– Singeln "John Wayne Gacy (fast tjej)" är egentligen från en av våra demos. Den handlar om högstadietiden i Småland.

Bandet har bara funnits i sex månader men spelar just nu in sitt debutalbum som är tänkt att släppas i februari nästa år. Men redan nu är både singeln och den nya musikvideon ute. Simon berättar att videon spelades in i hans eget hem i Mälarhöjden.

– Det kanske låter lite konstigt, men jag bor högst upp i en kyrka. På undervåningen finns en musikskola, så vi tog in några elever därifrån för att medverka i videon. Till inspelningen hade vi även hyrt in en superstor lampa som vi ställde ute i trädgården, något som grannarna inte var så glada över.

Ylva Bulldozers nya singel är svängig svensk gitarrpop, något rockigare än Norrsvedens tidigare alster.

Se världspremiären av videon här.

ANNONCE