Nyhet

Nytt material från Moby

Mångsysslaren Moby har mer än bara ett nytt album i antågande.

Multiinstrumentalisten, sångaren, DJ:n, producenten och låtskrivaren Moby:s kommande album har fått titeln "Destroyed" och beräknas nå lyssnarna i mitten av maj. Plattan är ett resultat av sena hotellnätter och sömnbrist då artisten befunnit sig på turné.

– Nedbruten, melodisk elektronisk musik för tomma städer klockan 2 på natten, så beskriver Moby själv det nya albumet i ett uttalande.

I samma veva som "Destroyed", ger Moby dessutom ut en bok med samma titel. Boken innehåller fotografier som Moby själv har tagit och man kan redan nu se några av bilderna på hans webbsida. Bilderna kommer så småningom att finnas för allmän beskådan i form av en fotoutställning, men var någonstans är fortfarande oklart.

Utöver det kommande albumet och boken har musikern även släppt en EP med tre låtar från "Destroyed". Det rör sig om spåren "Be The One", "Sevastopol" och "Victoria Lucas", som samtliga kan laddas ner gratis via hans webbsida. Dessutom kan man få ta del av musikvideor till respektive låtar.

Sist men inte minst, meddelar Moby även att han beger sig ut på turné från maj till september i år. Turnén kommer huvudsakligen att genomföras i Europa och Nordamerika. Om fler datum och städer tillkommer är ännu oklart.

För mer information, gratis nedladdning av Moby:s nya EP och en smygtitt på fotografier från hans kommande bok, besök www.moby.com.

"Destroyed" innehåller följande spår:

1. The Broken Places
2. Be The One
3. Sevastopol 
4. The Low Hum
5. Rockets
6. The Day
7. The Right Thing
8. After
9. Victoria Lucas
10. Blue Moon
11. Lie Down In Darkness
12. Stella Maris
13. The Violent Bear It Away
14. Lacrimae
15. When You Are Old

ANNONCE