Nyhet

Elton John lämnar Twitter

Artisten är en av flera som valt att lämna plattformen.

Sedan Elon Musk tog över Twitter har en rad kändisar och artister valt att lämna plattformen i protest. Nu meddelar även Elton John att han överger plattformen, enligt NME.

I ett inlägg på Twitter skriver artisten:

”Jag har försökt använda musik som ett sätt att ena människor genom hela mitt liv. Och det gör mig ledsen att se hur desinformation i dagsläget används för att dela vår värld. Jag har bestämt mig för att inte använda Twitter längre, med anledning av deras nya policy-förändringar som kommer tillåta att desinformation frodas okontrollerat.”


Fler artister som valt att lämna plattformen sedan den togs över av Elon Musk i oktober, är bland andra Trent Reznor, Moby, Toni Braxton och Jack White.


White reagerade nyligen på att Musk först välkomnade Kanye West tillbaka, för att sedan stänga av honom igen efter att West yttrat sig antisemitiskt.

I ett inlägg på Instagram skrev White bland annat:

”Så Elon, hur bra funkar den där ’yttrandefrihetsgrejen’? Ah jag fattar, du måste VÄLJA vilka som får uttala sig fritt och vilka som inte får det? Vilken sorts barnunge-liberal blockerar någons yttrandefrihet? Hmm ….”


Samtidigt meddelande Elton John nyligen att han kommer stå som huvudakt på nästa års upplaga av Glastonbury Festival.

”Jag kan inte vara gladare över att få vara huvudakt på The Pyramid Stage under Glastonbury 2023 och fira den bästa festivalen i världen!! Jag pratar med nya artister varje vecka i mitt radioprogram och Glastonbury benämns ofta som ett avgörande ögonblick i deras karriärer – festivalens genuina, entusiastiska support för de mest lovande talangerna är något jag beundrat länge. Tack Emily Eavis för att ni vill ha mig när jag gör min sista show – det kommer att vara känslosamt”, kommenterade han på Instagram i förra veckan.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Elton John (@eltonjohn)


Spelningen blir Elton Johns sista i Storbritannien som en del av hans pågående avskedsturné.

LÄS OCKSÅ: ELTON JOHN TILL GLASTONBURY FESTIVAL 2023


ANNONCE