Nyhet

Elton John till Glastonbury Festival 2023

"Tack för att ni vill ha mig när jag gör min sista show – det kommer att vara känslosamt.”

Elton John är bekräftad som huvudakt till nästa års upplaga av Glastonbury Festival.

”Vi är enormt glada över att presentera att the one and only Elton John kommer att headlinea Pyramid Stage på söndag kväll under Glastonbury 2023, vilket också är hans sista show i Storbritannien under sin sista turné”, skriver festivalen på Twitter.

En av festivalens arrangörer, Emily Eavis, kommenterar bokningen i ett uttalande där hon bland annat skriver:

”Det här kommer vara Eltons sista konsert i Storbritannien under hans sista turné, så vi kommer att avsluta festivalen med ett stort ögonblick i båda våra historier med alla avskeds moder. Vi är så glada att äntligen få bjuda in The Rocket Man till Worthy Farm!”


Elton John själv offentliggjorde nyheten i ett inlägg på Instagram, där han bland annat skriver:


”Jag kan inte vara gladare över att få vara huvudakt på The Pyramid Stage under Glastonbury 2023 och fira den bästa festivalen i världen!! Jag pratar med nya artister varje vecka i mitt radioprogram och Glastonbury benämns ofta som ett avgörande ögonblick i deras karriärer – festivalens genuina, entusiastiska support för de mest lovande talangerna är något jag beundrat länge. Tack Emily Eavis för att ni vill ha mig när jag gör min sista show – det kommer att vara känslosamt.”


Än så länge har inga fler akter avslöjats inför nästa års festival, men enligt NME ryktas det att både Arctic Monkeys och Harry Styles kan vara potentiella dragplåster. Den första vågen av artister presenteras vanligtvis runt mars månad.

Glastonbury Festival 2023 går av stapeln mellan den 21-25 juni.

LÄS OCKSÅ: WAY OUT WEST SLÄPPER BILJETTER OCH FLER ARTISTER


ANNONCE