Nyhet

Sufjan Stevens till Sverige

Indiestjärnan möter de svenska fansen i maj.

Sedan albumdebuten "A Sun Came" från 2000, har Sufjan Stevens kommit att bli något av en indieälskling. Den 3 maj i år uppträder han på Cirkus i Stockholm. 

Detroitmusikern har bland annat uppmärksammats för sin ambition att skriva och spela in ett album vardera för samtliga av USA:s 50 delstater. I dagsläget har han hunnit slutföra två släpp, vid namn "Michigan" som kom ut 2003 och "Illinois" från 2005.

Med andra ord återstår "bara" 48 delstater att ta sig an. Efter att ha släppt den fem skivor tunga julsamlingen "Songs for Christmas" året därpå, valde Stevens att tillfälligt dra sig undan från konceptalbum som tema, för att istället satsa på en helt vanlig platta. Resultatet fick namnet "The Age of Adz" och kom ut i höstas.

EP:n "All Delighted People" släpptes även den i höstas och föddes ur den tunga sjukdomsperiod som Stevens befann sig i under drygt ett år, då han drabbades av en virusinfektion som påverkade det centrala nervsystemet. Men nu är singer/songwritern åter på benen och gästar alltså Sverige i samband med Age of Adz-turnén.

Enligt det pressmeddelande som GAFFA tagit del av utlovas projektioner av den schizofrena konstnären Royal Robertson (1936-1997) live. För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA Live.

ANNONCE