Nyhet

Sufjan Stevens drabbad av ovanlig sjukdom: "Kan inte gå"

Den amerikanska indieartisten Sufjan Stevens har drabbats av en sällsynt neurologisk sjukdom. I ett inlägg på sociala medier berättar han om den senaste tiden på sjukhus.

Sufjan Stevens berättar i ett uttalande på sina sociala medier att han befinner sig i återhämtning från en sällsynt neurologisk sjukdom som kallas Guillain-Barré syndrom (GBS), som har tagit bort hans förmåga att gå. Indieartisten skriver att han har varit inlagd på sjukhus i flera veckor men förväntades återhämta sig.

"Förra månaden vaknade jag en morgon och kunde inte gå", skriver Stevens. "Mina händer, armar och ben var domnade och kändes pirrande, och jag hade ingen styrka, ingen känsla, ingen rörlighet."

Musikern skriver att hans bror körde honom till akuten och att neurologer diagnostiserade honom med den autoimmuna sjukdomen, som kan orsaka muskelsvaghet och förlamning. Han behandlades med immunoglobulininfusioner, som han beskriver som effektiva, och blev så småningom överförd till rehabilitering för intensiv fysioterapi och noterade att de flesta människor med tillståndet lär sig att gå igen inom ett år.


"Mina läkare gjorde allt för att hålla mig vid liv och stabilisera mitt tillstånd", skriver Stevens. "Jag är skyldig dem mitt liv."

Stevens är aktuell med albumet Javelin som kommer ut nästa månad. Han understryker att hans hälsa har hindrat honom från att delta i albumets marknadsföring.

"Jag är bara i min andra vecka av rehabilitering, men det går riktigt bra och jag arbetar verkligen hårt för att komma tillbaka på fötter", berättar han. "Jag är fast besluten att bli bättre, jag är vid gott mod och jag omges av ett riktigt bra team."


 

LÄS OCKSÅ: Sufjan Stevens släpper nytt – lyssna här


ANNONCE