Nyhet

The National hintar om nytt album – gästas av Phoebe Bridgers, Taylor Swift och Sufjan Stevens

Bandets nionde album är på väg.

The National antyder att ett nytt album är på gång, skriver NME. Bandet har tagit till sociala medier för att dela ett nytt teaserklipp, som föreställer sångaren Matt Berninger vid en pianobänk med en kaffemugg och en kopia av den klassiska Mary Shelley-romanen Frankenstein. I klippet vänder sig Berninger mot kameran när en gles pianoslinga spelar i bakgrunden.

Inlägget innehåller även en länk till en lösenordsskyddad del av deras webbplats på americanmary.com/lp9. Fans har redan upptäckt att lösenordet "EVIL FOREBODINGS" ger dem tillgång till en webbsida med ett kort videoklipp med ljud från två nya låtar.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av The National (@thenational)


Klippet visar en bild av en öppen bok med en text som liknar Shellys originalroman, men med några viktiga skillnader. Sidan är skriven i stil med ett brev med en berömd adressat: "To Mrs. Bridgers, England"; den nämner också personer som heter "Taylor" och "farbror Sufjan".

Musiken till videon innehåller två nya låtar. Det första klippet innehåller Berningers röst över samma pianoslinga som ingår i deras inlägg på sociala medier, medan det andra har en trummaskin och gitarrslingor. Kolla in det på bandets hemsida.


Bandets förra album, I Am Easy To Find, släpptes i maj 2019. Sedan dess har de samarbetat med artister som Bon Iver och London Contemporary Orchestra i en låt som heter Weird Goodbyes. Bryan Devendorf, Aaron Dessner och Bryce Dessne bidrog även till Taylor Swifts album Folklore från 2020, och Berninger sjunger också på Evermore-duetten Coney Island.

LÄS OCKSÅ: LISTA: Här är The Nationals bästa album

ANNONCE