Nyhet

Halle Berry spelar Aretha Franklin

Souldrottningen har fått sin önskan uppfylld och ska nu porträtteras av Oscar-vinnaren i en ny film.

I september förra året meddelade Aretha Franklin att hon gärna skulle vilja se Halle Barry spela huvudrollen i filmen om hennes liv, och i amerikansk television förra veckan klargjorde sångerskan att önskan nu har besannats.

Enligt MTV har arbetet med filmen om Aretha Franklin:s liv pågått de senaste fyra åren, men sångerskan har inte varit tillfreds med de anbud som lämnats. Men nu ser det alltså ut som att finansieringens sista bitar fallit på plats och eftersom Halle Berry tackat ja till huvudrollen kan saker och ting äntligen fortskrida med större smidighet.

I intervjun säger Aretha också att hon varit i kontakt med både Denzel Washington och Terrence Howard, som båda är intresserade av att medverka i filmen.

Filmen är baserad på självbiografin "Aretha: From These Roots" från 1999 och kommer sannolikt att följa souldrottningen från den tuffa miljön i 40-talets Detroit, till 1967 då hon sajnades av Atlantic Records, vilket i sin tur ledde till år av framgång och hits. Även den obligatoriska nedgången innan hon år 1980 gjorde comeback i samband med filmen "Blues Brothers", kommer porträtteras.

Manuset är fortfarande under arbete, så när filminspelningen påbörjas är ännu oklart.