Nyhet

Jonathan Johansson släpper nytt

Uppföljaren till “En hand i himlen” kommer i mars.

Med sin klingande skånska och drömska popmusik har Jonathan Johansson charmat såväl kritiker som vanliga lyssnare. Senast 30-åringen släppte nytt var 2009, då med albumet "En hand i himlen". Han har sedan dess haft fullt upp med konserter, turnerat med The Knife i samband med deras electroopera "Tomorrow in a year" och dessutom spelat in en ny platta.

– Albumtiteln är inte bestämd än och inte heller exakt releasedatum, men skivan beräknas komma ut någon gång i slutet av mars och början på april. Det är Johan Eckeborn som har producerat och låtarna kommer vara lite existensiella. Det blir helt enkelt en fortsättning på förra albumet, berättar Mattias Lövkvist på skivbolaget Hybris.

Redan i februari släpps ett första smakprov från det kommande albumet, i form av både en singel och musikvideo. När GAFFA:s Bella Hansson var på plats för att recensera Jonathan Johanssons konsert på Södra Teatern i Stockholm förra året, kom hon fram till följande:

"Jonathan Johansson säger i ett mellansnack att han inte trodde att det skulle bli något av honom. Men se, det blev det. Han blev en av Sveriges mest talangfulla och lovande artister som gör att hela publiken ställer sig upp och tackar när konserten är slut."

Recensionen i sin helhet kan du läsa här

ANNONCE