Nyhet

Peter, Bjorn And John släpper album i mars

Med ”Gimme some” går bandet tillbaka till sina poprötter.

"Gimme some" heter uppföljaren till 2009 års "Living thing" och väntas nå marknaden 28 mars.

Den här gången har Peter Morén, Björn Yttling och John Eriksson jobbat med producenten Per Sunding och skivan är inspelad i Tambourine Studios i Malmö. Det är alltså första gången poptrion, med fem album bakom sig, har valt att jobba med en utomstående producent.

– Vi behövde någon som kunde få oss att spela annorlunda och någon som kommer ihåg att göra back up på hårddisken, säger John Eriksson.

I tidigare intervjuer har Eriksson sagt att "Gimme some", till skillnad från "Living thing"s experimentella ådra, är en skiva som går mer rakt på sak. Musik som minner om bandets poprötter. Ett samarbete med Sunding, med sitt förflutna i indiepopgruppen Eggstone, kändes därför passande.

Sedan det sist begav sig för Peter, Bjorn And John har Yttling hållit sig sysselsatt med att bland annat producera åt Lykke Li. Morén har i sin tur spelat in sin andra soloskiva, svenskspråkiga "I spåren av tåren". Eriksson har givit ut albumet "Favorite flavor" med sitt disco/kraut-band Holiday For Strings och tre EP:s under aliaset Hortlax Cobra.

"Gimme some" möter lyssnaren 28 mars, men redan nu kan man höra ett första spår från det kommande albumet. Videon till "Breaker breaker" ser ni nedan. Första singeln "Second chance" släpps 7 februari.

Peter, Bjorn And John besöker även den norska musikfestivalen By:larm i år. Ett längre turnéschema presenteras inom kort.

ANNONCE