Nyhet

Lo-Fi-Fnk saknar begränsningar

Det snart albumaktuella bandet vill visa upp alla sina sidor. GAFFA tog en pratstund med duon direkt efter deras mullrande Peace & Love-spelning.

Bh efter bh slängs upp på scenen. Publiken är i extas och Leo Drougge och August Hellsing står mest och ler åt det hela. När GAFFA träffar bandet efter spelningen är de lyriska. August är lika intensiv som han är på scen, Leo däremot börjar närma sig vilopuls.

– Det händer aldrig att de kastar upp bh:ar på scenen! Helt galet, säger August.

Det tillhör även ovanligheten att Lo-Fi-Fnk bjuder upp till konsert på hemmaplan och det var nu fem år sedan bandet släppte sitt album "Boylife". Men det finns ingen vila bakom tystnaden. Leo och August har istället gjort en rad singlar, mixat för andra och gjort världen med sin dansglada show. Det är med andra ord fel att ge housepop-duon en comeback-stämpel, även om de inte alls har något emot en sådan.

– Inte alls. Är det inte bra att göra comeback?, säger August och väntar mothugg.

– I Sverige däremot känns det som en comeback, för här har det inte hänt så mycket den senaste tiden, klargör Leo.

Duon ser Peace & Love-spelningen som ett perfekt tillfälle att träffa sina fans. Och de uppskattar att publiken gick mer igång på det senare materialet än de spåren man finner på "Boylife".

– Det känns skönt att folk har gått vidare, för det har vi gjort, säger August.

Fortsättningen heter "Last Summer". Ett album som föregås av singeln "Boom". En ganska så monoton historia för att vara Lo-Fi-Fnk och heller inte ett spår som kan sammanfatta den kommande skivan.

– På den visar vi alla våra sidor. Vi har inte haft några begränsningar, säger Leo.

Har ni byggt vidare på "Boylife"s tema om ungdom, stadsliv och sena nätter?

– Lite så, men samtidigt så har vi en låt som heter "Shut the world up", som handlar om att man får vidgade perspektiv, man blir mer och mer medveten och man upptäcker allt mer problem. "Boylife" däremot var ju mer ungdomlig och fest hela tiden, säger Leo.

Där slutar också vårt möte, men Lo-Fi-Fnk fortsätter vidare med sin aldrig sinande fest.

ANNONCE