Nyhet

Dregen förenas med Michael Monroe

Backyard Babies gitarrist har fått en plats i sleazerock-stjärnans band. Släpper dessutom solodebut i höst.

Backyard Babies har gått i ide på obestämbar tid. Då hoppar den svenska rockgruppens gitarrist på andra uppgifter. Enligt ett pressmeddelande har Dregen förenat sig med den före detta Hanoi Rocks-sångaren Michael Monroes band.

- Dregen är det perfekta valet för oss! Vi är en grupp bestående av starka individer och vi behöver en gitarrist med stor personlighet. Dregen har hela paketet; han är en grym gitarrist, är en fantastisk artist, han har rätt attityd och musiksmak. Jag är väldigt glad för att han vill vara med i bandet. Dregen är en riktig stjärna och en äkta rocker i själ och hjärta, hälsar Michael Monroe i ett pressmeddelande.

Och Dregen känner samma ömsesidiga respekt tillbaka:

- Visst, jag lyssnade på KISS och Sex Pistols när jag var liten, men det var Hanoi Rocks som fick mig att vilja bli rockstjärna. 99,9% av min skivsamling som barn bestod av antingen brittiska band eller band från USA, men de kändes väldigt långt borta, förutom ett band - finska Hanoi Rocks! Om de kunde lyckas, så skulle jag också kunna göra det, säger han i samma pressmeddelande.

Dregens premiärspelning med Michael Monroe blir den 26 juni då bandet öppnar för Foo Fighters i Fiskehamnen, Helsingfors, Finland.

Inte nog med detta, Dregen har även på gång ett första soloalbum som släpps senare i höst. Exakt datum finns dock inte i nuläget.

ANNONCE