Nyhet

Dregen svårt skadad i olycka: ”De skruvade tillbaka fingrarna”

Dregen har ådragit sig en allvarlig handskada efter att ha klämt handen i en bildörr. Som en följd av detta har rockgitarristen varit tvungen att genomgå en operation.

Under sommaren har rockgruppen The Hellacopters uppträtt runtom i Europa. När bandet besökte Spanien i slutet av juli drabbades Dregen, gitarrist, av en olycka då han skadade sin vänsterhand. Som en följd av detta besökte han Sophiahemmet i Stockholm för vård.

På sin Instagram delade han en röntgenbild och en bild med bandage. I inlägget skrev han:

"Vi har dåliga och bra nyheter. De dåliga är att Dregen har skadat sin hand och inte kan uppträda på Tsunami festival. Det suger ordentligt, men de goda nyheterna är att han får vård av den bästa handspecialisten i Stockholm och enligt honom kommer handen att läka fort."


Medan Dregen fick vård i Stockholm hoppade en spansk gitarrist in som ersättare, och enligt Instagram var Dregen nöjd med detta arrangemang.

Nu berättar Dregen för Aftonbladet vad som orsakade skadan.

"Jag har fått en bildörr över handen och fingret. Det är på vänsterhanden, men va fan… Det löser sig nog. Jag opererade mig igår och läkarna är duktiga. De skruvade tillbaka fingrarna så nu har jag lite skruvar och grejer i handen."


När tidningen frågar om han kommer kunna fortsätta spela gitarr är han hoppfull.

"Nästa gig är på KB i Malmö den 29 augusti, då är det tänkt att jag ska lira."

På Dregens Instagram kan man se en röntgenbild som visar att långfingret är "reparerat" med två skruvar. Han skrev att ingreppet var framgångsrikt, men att läkningen inte går så snabbt som han hoppats.


Några dagar senare delade Dregen en bild på en skadad hand med många stygn. Under bilden citerade han sin läkare som även han trodde att Dregen skulle kunna uppträda med The Hellacopters på KB i Malmö den 29 augusti.


LÄS OCKSÅ: Dregen tvingas ställa in efter skada: "Dåliga nyheter"

 

ANNONCE