Nyhet

Mauro Scocco nummer ett

Popartisten regerar albumlistan för första gången på 15 år.

En skiva riktad mot de nyskilda skulle visa sig vara ett vinnande koncept för Mauro Scocco, som på veckans albumlista har tagit sig högst upp på tronen. Skivan heter passande nog "Musik för nyskilda" och enligt GAFFAs Jack Hildén blir "resultatet inte riktigt lika kolsvart när man kan ställa sig upp och dansa, med ett glas rödvin i handen, till de flesta av dessa fjorton låtar. För trots ångern och uppgivenheten inför kärlekens ovekligt falnande låga som skildras så är hoppet en annan röd tråd. Att ta sig själv på alltför blodigt allvar skulle knuffa den här skivan rakt ner i det hopplöst kletigt sentimentala." Läs hela recensionen här.

Det är första gången på 15 år som 80- och 90-talets popidol hamnar etta. Senast var 1996 med albumet "Godmorgon Sverige".

I och med den nya ettan petas Lady Gaga ner till andra plats och Veronica Maggio får nöja sig med plats nummer tre.

Även tre andra svenska artister har den här veckan fått en fot in i topp tio: Sahara Hotnights knep sjätte plats med sitt självbetitlade album, dansbandet Donnez ser man på plats nummer sju och schlagerfavoriten The Moniker nådde nummer nio med albumet "Maktub".

Topp tio i sin helhet:

1. Mauro Scocco – Musik för nyskilda

2. Lady Gaga – Born This Way

3. Veronica Maggio – Satan i gatan

4. Thorleifs – Goldensax: Love Songs

5. The Baseballs – Strings 'n' Stripes

6. Sahara Hotnights – Sahara Hotnights

7. Donnez – Den enda sommaren

8. Hammerfall - Infected

9. The Moniker – Maktub

10. Danny Saucedo – In the Club

Källa: GLF/Nielsen SoundScan Int. 

ANNONCE