Nyhet

Peter LeMarc får en hyllningskonsert

I dagarna fyller Peter LeMarc 65 år, och i januari sätter artistkollegorna upp en hyllningskonsert.

Den 10 januari nästa år kommer en minneskväll tillägnad Peter LeMarc att äga rum på Cirkus i Stockholm. Under denna kväll kommer några av Sveriges mest framstående artister att uppträda. Det gemensamma temat för kvällen är att alla dessa artister har blivit inspirerade av Peter LeMarcs musik.

Thomas Stenström, Oskar Linnros, Tomas Andersson Wij, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson och Mauro Scocco är bara några av de kollegor inom musikbranschen som kommer att delta i denna hyllning.

"Det känns fint att få visa vår kärlek och tacksamhet på det här sättet. Men vi gör det också för vår egen skull, för att vi älskar de här låtarna och vill höra dem live. Peter har ju sagt att han aldrig kommer gå upp på en scen igen. Men låtarna är för bra för att inte sjungas", säger Tomas Andersson Wij i ett pressmeddelande.


Peter LeMarc slog igenom musikscenen år 1987 och är mest känd för sina låtar Håll Om Mej! och Little Willie John. I slutet av 1990-talet drog han sig tillbaka från artistlivet på grund av scenskräck och efter några sporadiska framträdanden genomförde han sin avskedskonsert 2014. Tidigare under detta år drabbades Peter LeMarc av en stroke.

LÄS OCKSÅ: Peter LeMarc drabbad av stroke: "Delar av mitt synfält är borta"

ANNONCE