Nyhet

Peter LeMarc drabbad av stroke: "Delar av mitt synfält är borta"

I slutet av januari drabbades Peter LeMarc av en stroke. Nu berättar artisten om svårigheterna i ett öppenhjärtligt inlägg på Instagram.

Peter LeMarc drabbades av en stroke för drygt sex veckor sedan. Det skriver den folkkäre artisten själv i ett inlägg på Instagram.

"Enligt min journal är det en vänstersidig occiptal stroke. En propp har hindrat syresättning i en del av vänster bakre hjärna där celler dött, just i syncentrat."

Vidare skriver LeMarc att en synen delvis försvunnit, något som gör det svårt för honom att läsa. Han får heller inte köra bil i nuläget, och det är än så länge oklart om skadorna är bestående eller inte.


"Skriver detta så ni förstår varför jag inte varit aktiv på Instagram. Och varför jag inte har möjlighet att besvara eventuella kommentarer. Livskartan ritas än en gång om."

Flera kända människor, bland andra Uno Svenningsson, Efva Attling och Niklas Strömstedt, visar i kommentarsfältet sitt stöd.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Peter LeMarc (@peter_lemarc)


 

År 2009 drabbades artisten av cancer. Inför sin sista spelning på festivalen Stockholm Music & Arts berättade LeMarc i en intervju med Aftonbladet att även hans fru, Monika, också drabbats av samma sjukdom.


Peter LeMarc hade sitt stora genombrott under 1980-talet och har prisats med sju grammisar under sin karriär, och några av de mest hyllade låtarna är bland andra Little Willie John, Tess och Ett Av Dom Sett.

Hans sista konsert 2014 recenserades av GAFFAs Emil Viksell som gav spelningen högsta betyg:

"Ibland är det svårt att förstå att LeMarc har scenskräck. Det märks liksom inte riktigt. Och varför han kör långa mellansnack när han är livrädd övergår mitt förstånd. Men kanske trivs han när han väl står där. Och den övertändhet han påvisar kanske är kompensation för nervositeten. Bågen är spänd och antingen ligger det i luften, eller så är det bara jag, men det känns som att allt kan rasa ihop när som helst, LeMarc explodera som gourmanden i Meningen Med Livet."


LÄS OCKSÅ: Peter Lemarc: Det Som Håller Oss Vid Liv – Möte Med Peter LeMarc

ANNONCE