Nyhet

Matt Ward spelar in solo

Tar en paus från två band för att återigen satsa på sig själv.

37-årige Matt Ward har haft fullt upp de senaste åren. Tillsammans med Zooey Deschanel har han gett ut två skivor under namnet She & Him, och hajpade folkrockiga Monster of Folk släppte 2009 sin första skiva, efter år av gemensamma spelningar. Dessutom har han en solokarriär att tänka på, och under 2011 ska indiestjärnan ägna sig åt det egna låtskrivandet. Målet är en ny soloskiva, som nu väcks till liv när två år gamla fullängdaren "Hold Time" ska få en uppföljare.

– Jag har en gigantisk katalog av låter som jag inte har haft tid att återvända till och förbättra. Det är dags att skriva färdigt de där, säger Matt Ward i en intervju med HitFix.com.

På senaste soloskivan, "Hold Time", var Matt allt annat än ensam. Gästartister som Jason Lytle från Grandaddy, Tom Hagerman från DeVotchKa och Zooey Deschanel medverkade. Det återstår att se om så blir fallet med den kommande skivan. Innan det kan bli tal om nytt material ska Matt ut på turné, helt på egen hand. Från maj till juli åker han runt i världen, och stannar den 9 maj till i Sverige, för en spelning på Dramaten i Stockholm.

Köp biljett till Dramaten-spelningen via GAFFA.se/live

ANNONCE