Nyhet

Black Sabbath är tillbaka

Återförening med originaluppsättningen, ny skiva och världsturné.

I fredags blev ryktena bekräftade – Black Sabbath återförenas. Det var under en presskonferens på det klassiska spelstället Whiskey A-Go-Go i Los Angeles, där bandet spelade för första gången för 41 år sedan, som man meddelade att det både blir ny skiva och världsturné nästa år.

Albumet kommer att produceras av Rick Rubin och är tänkt att släppas till nästa höst. Det blir gruppens första studioskiva tillsammans med Ozzy Osbourne sedan 1978. Enligt uppgift ska sju-åtta låtar redan ligga färdiga. Bandets basist, Geezer Butler, har sagt att de nya låtarna "låter som gamla Sabbath".

Enligt musiksajten NME förväntas Black Sabbath dra in närmare en miljard kronor på den planerade comebackturnén. Men hittills är inga datum bokade, förutom den 10 juni nästa sommar då bandet ska spela på brittiska Download music festival i Donington Park, Storbritannien.

Black Sabbath har återförenats tidigare, första gången var i slutet av 90-talet och senast 2005. Originalmedlemmarna består av Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler och Bill Ward. Gruppen bildades 1968 i Birmingham och var en av de mest framgångsrika banden inom metalen i början på 70-talet. Osbourne lämnade Black Sabbath 1979 och fick en väldigt framgångsrik solokarriär.

ANNONCE