Nyhet

Depeche Mode-veteraner återförenas

Släpper nytt album tillsammans.

För första gången sedan 1981 återförenas de gamla Depeche Mode-grundarna Vince Clarke och Martin Gore för ett gemensamt musiksamarbete. Under namnet VCMG släpper duon sitt debutalbum i vår.

– Jag har intresserat mig och lyssnat mycket på minimal dansmusik, och jag blev verkligen fascinerad av alla ljud. Jag insåg att jag behövde en samarbetspartner, så då slog det mig att prata med Martin, säger Vince Clarke i ett pressmeddelande.

– Från ingenstans fick jag ett mail från Vince som sa, "Jag är intresserad av att göra ett technoalbum. Vill du samarbeta?". Detta var kanske ett år sedan. Han sa, "Ingen press, inga deadlines", så jag sa "Okej", säger Martin Gore.

Musiken är techno-inspirerad och de båda synthpop-legendarerna har under arbetets gång jobbat ensamma i sina respektive studior. Kommunikationen har skett via mail där de bytt ljudfiler med varandra ända till skivan stod klar.

Titeln på debutalbumet annonseras inom kort och skivan släpps sedan i vår. Innan dess kommer även ett par ep:s att komma ut.

Vince Clarke och Martin Gore startade tillsammans med Andrew Fletcher det brittiska synthbandet Depeche Mode 1980. Vince hoppade ganska snabbt av gruppen och startade sedermera nya band som Yazoo och Erasure. Martin Gore tog då över låtskrivandet. Han har vid sidan av bandet även släppt två coverskivor, den första 1989 och den andra 2003.

Båda anses som pionjärer inom elektronisk musik.

ANNONCE