Nyhet

DEPECHE MODE: Detta kan du förvänta dig av kvällens konsert

Ta del av lästips, recensioner, spellistor och den senaste låtlistan från Belgien via GAFFA inför kvällens spelning med Depeche Mode.

Äntligen är dagen här. Trots Andy Fletchers bortgång förra året vägrar Depeche Modes originalmedlemmar Dave Gahan och Martin Gore ge upp. Faktum är att de verkar komma tillbaka starkare än på länge. 

GAFFAs Andreas Trella imponerades av deras senaste album, Memento Mori, och gav skivan fem av sex i betyg. Han beskrev det som den bästa plattan Depeche Mode har släppt sedan Playing The Angel från 2005. Men det är inte bara vi på GAFFA som är imponerade. Albumet har fått en unison hyllning världen över. NME, Aftonbladet och Synth.nu är några av de som gav fina recensioner.

Världsturnén är i full gång och ikväll kommer bandet till Sverige där de spelar på Friends Arena. Cold Cave (spellista länkad) står som förband och vi rekommenderar starkt att lyssna på Wesley Eisold innan spelningen. Om du gillar Depeche Mode kommer du troligtvis också att gilla Cold Caves musik.


Hur kan vi bäst peppa inför kvällens konsert? 

Personligen hade jag en bra upplevelse i helgen när jag besökte den officiella Depeche Mode-baren i Tallinn. Ett starkt tips för den som missat barens existens. Men för de som inte har möjlighet att resa till Estlands huvudstad innan spelningen, kan jag rekommendera att lyssna på EMMONs P3 mix från igår: P3 Mix med Emmon - Tema: Depeche Mode. Det är svårt att hitta bättre tips från en insatt lyssnare. 

Här är spellistan från deras senaste framträdande i Belgien den 20 maj: (länk hittar du längst ner)


Speak to Me (Outro)
My Cosmos Is Mine
Wagging Tongue
Walking in My Shoes
It's No Good
Sister of Night
In Your Room (Zephyr Remix)
Everything Counts
Precious
Speak to Me
A Question of Lust
Soul With Me (Acoustic)
Ghosts Again
I Feel You
A Pain That I'm Used To (Jacques Lu Cont Remix)
World in My Eyes (Dedicated to Andrew Fletcher)
Wrong
Stripped
John the Revelator
Enjoy the Silence

Encore:

Waiting for the Night (Bare Version)
Just Can't Get Enough
Never Let Me Down Again
Personal Jesus

LÄS OCKSÅ: Depeche Mode: "Vi tvingades att verkligen bli vänner"

ANNONCE