Nyhet

Andy Fletcher i Depeche Mode dog av en bristning i kroppspulsådern

"Han avled naturligt utan förlängt lidande".

I slutet av maj meddelade Depeche Mode att keyboardisten Andy Fletcher gått bort.

”Vi är chockade och fyllda av en överväldigande sorg över det för tidiga dödsfallet av vår vän, familjemedlem och bandkollega Andy 'Fletch' Fletcher. Fletch hade ett hjärta av guld och fanns alltid där när man behövde stöd, ett gott samtal, ett skratt eller en kall öl. Våra hjärtan är med hans familj, och vi önskar att ni tänker på dem, och respekterar deras privatliv i denna svåra stund", skrev bandet på sociala medier då.

Sedan dess har bandet också startat en insamling till Andys minne, som går till välgörenhetsorganisationen ”Teenage Cancer Trust”, samma organisation som Andy själv engagerade sig i när han var i livet.


Nu berättar de också om anledningen bakom Andys dödsfall i inlägg på sociala medier, där de bland annat skriver:

”För några veckor sedan fick vi resultatet från rättsläkarna som Andys familj bett oss att dela med er nu. Andy drabbades av en bristning i kroppspulsådern i hemmet den 26 maj. Så även om det var alldeles för tidigt, avled han naturligt utan förlängt lidande.

Vi firade Andys liv i London förra veckan, med en vacker ceremoni och några tårar, fylld med alla fina minnen av vem Andy var, historier om vår tid tillsammans och några skratt.


Tack för all kärlek ni visat Andy och hans familj och vänner de senaste veckorna. Det betyder så mycket för oss. Andy, du kommer att vara saknad, men verkligen inte glömd. Kärlek, Martin & Dave.”


Andy Fletcher började som basist, men då Depeche Mode kom att gå över till att helt använda syntar under tidigt 1980-tal blev han i huvudsak keyboardist i bandet. Många hävdar dock att Fletchers viktigaste roll i Depeche Mode var den administrativa delen, då han ofta förhandlade och agerade affärsman i bandet. När gruppen inte hade en manager anställd tog istället Fletcher på sig den rollen.

Andy Fletcher blev 60 år gammal.

LÄS OCKSÅ: När Dave Gahan var livlös i två minuter efter en överdos


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE