Nyhet

Ny låt från Jens Lekman

Framförde tre akustiska låtar i radioprogram. Lyssna på dem här.

Det var i det brittiska radioprogrammet Maida Vale Session i London som Jens Lekman framförde tre låtar akustiskt. Två av dem, "Waiting For Kirsten" och "I Want a Pair of Cowboy Boots", är redan släppta. Men den tredje låten är helt ny. Dess titel: "I Don't Know What to Do With This Information".

– Vi bestämde oss faktiskt för att bara ha med gitarr och sång. Jag blir alltid väldigt obekväm när jag är i en studio, när allt verkligen är rent och du har hörlurar på dig. Men ljudet var vackert och vi bestämde oss för att skala ner låtarna ännu mer, även ta bort trummorna, sa Lekman till programledaren Huw Stephens.

Jens Lekman är från Göteborg och fyllde i år 30. Hans karriär tog fart när hans musik spreds på internet. Tidigare gick han även under namnet Rocky Dennis. Lekman har släppt totalt tre album. I höst kom den senaste ep:n "An Argument with Myself".

Den nya "I Don't Know What to Do With This Information" är lite av en bitterljuv jullåt, med referenser till både snö och vinter. Till exempel när Lekman mot slutet sjunger: "Now the snow is falling, over the northern Swedish plateau."

Lyssna på de tre akustiska låtarna här:

ANNONCE