Nyhet

Todd Rundgren till by:Larm

Rocklegendaren till Norge för seminarium och miniturné.

Den norska festivalen by:Larm fortsätter fylla på med artister, och nu börjar även seminarieprogrammen bli klara. Bland de sex deltagare som presenterades i dag var det mest anmärkningsvärda namnet utan tvekan rocklegendaren Todd Rundgren.

– Han kommer att intervjuas grundligt. Han ska arbeta i en studio med en norsk artist och en kortare Norgeturné är även planerad där han spelar låtar från hela hans karriär i intimt soloformat, står det på festivalens hemsida.

Det är journalisten Audun Wings som kommer intervjua Rundgren. För att se samtliga bekräftade workshops för nästa upplaga av by:Larm, gå till festivalens hemsida.


Todd Rundgren är 63 år gammal och född i Philadelphia, Pennsylvania. Han inledde sin musikaliska karriär som gitarrist i bandet The Nazz i slutet på 60-talet. 1970 solodebuterade han med albumet "Runt", men det var först med albumet "Something/Anything" från 1972 som det stora genombrottet kom. Rundgren har även spelat i progrockbandet Utopia parallellt med sin solokarriär. Han har också producerat flera album med artiser som The Band, Patti Smith och Meat Loaf. Den sistnämndes album "Bat Out of Hell" blev med Rundgren bakom producentspakarna ett av de bäst säljande albumen genom tiderna.

Sedan tidigare är över 50 musikakter bokade till by:Larm, däribland ett gäng svenska artister: Den Svenska Björnstammen, Invasionen, Les Big Byrd, Rebecca & Fiona, Daniel Norgren, Korallreven, Deportees, Little Majorette och Masquer.

by:Larm är Skandinaviens största kongress- och showcasearena för musikbranschen. Festivalen hålls årligen under tre dagar i februari med ny arrangörsstad varje gång. Nästa års datum är mellan den 16 – 18 februari 2012.


ANNONCE