Nyhet

Anna Ternheim på turné

Besöker en rad svenska städer under 2012.

I början på nästa år drar Anna Ternheim ut på Sverigeturné, tio städer får besök av den skivaktuella sångerskan. Den 28 oktober släpper Anna Ternheim sitt fjärde album "The Night Visitor".

– Jag föddes 1978, under ett strömavbrott i skenet av ficklampor. Jag skriver musik för natten, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra det, säger Anna Ternheim.

Albumet är inspelat i Goodletsville, en bit utanför Nashville och Ternheim har samarbetat med David R. Ferguson, som är mest känd för sitt arbete med Johnny Cashs sista "American"-album. Cowboy Jack Clement, som tidigare har samarbetat med Sam Philips på Sun Records och U2, bidrar också med sina kunskaper. Dessutom produceras skivan av Matt Sweeney (Bonnie "Prince" Billy, Johnny Cash, med flera). Matt Sweeney har också lagt en rad gitarrspår på Anna Ternheims kommande album. "The Night Visitor" närmar sig känslan av en live-upplevelse mer än något av Ternheims tidigare album. All sång spelades in samtidigt som gitarrerna för att ge en mer avskalad äkthet.

– Jag ville att det här albumet skulle kännas råare och mer direkt. Ferg, Matt och alla musiker som var med var otroliga att arbeta med, ljudet satt i väggarna, i fingrarna och själen hos de här människorna. Kenny Malone är den enda trummisen som någonsin har bett mig om texten till en låt innan han spelade, för att hitta dess hjärtslag och inre mening, säger Anna Ternheim.

I samband med skivsläppet gör Anna Ternheim två spelningar i skivbutiker, den 28 oktober i Stockholm och den 29 oktober i Göteborg. Resten av landet får vänta till nästa år då sångerskan besöker följande städer:

19/1 – Göteborg, Lorensbergsteatern

30/1 – Stockholm, Rival

2/2 – Sigtuna, Folkhögskolan

3/2 – Västerås, Västerås konserthus

4/2 – Norrköping, Flygeln

5/2 – Karlskrona, Konserthusteatern

9/2 – Malmö, Palladium

28/2 – Växjö, Växjö konserthus

29/2 – Halmstad, Teater

1/3 – Lund, Mejeriet

3/3 – Borås, Folkan

4/3 – Vara, Vara konserthus

8/3 – Örebro, Conventum

9/3 Linköping, Konsert & Kongress

10/3 – Karlstad, Karlstad CCC

14/3 Uppsala, Konsert & Kongress

15/3 – Skövde, Stadsteatern

17/3 – Eskilstuna, Lokomotivet

18/3 – Gävle, Konserthus

28/3 – Sundsvall, Spegelsalen

29/3 – Östersund, Gamla teatern

31/3 – Luleå, Kulturens hus

 

Köp biljetter via GAFFA Live här.

ANNONCE