Nyhet

Beyoncé anklagas för plagiat

Erkänner att hon inspirerats av belgisk koreograf.

Beyoncé anklagas av en belgisk koreograf för att ha stulit hennes koreografi till nya musikvideon för "Countdown".

En video har cirkulerat på nätet där man korsklippt Beyoncés video med koreografen Anne Teresa De Keersmaekers koreografi. Bedöm själva om stjärnan stulit dansen:

 

– Jag visste ingenting om detta. Jag är inte arg, men detta är plagiat, det är stöld. De tog bitar från "Achterland" och "Rosas danst Rosas". Det är lite oförskämt, säger Anne Teresa De Keersmaeker i ett uttalande.

Beyonce som tidigare inte uttalat sig om anklagelserna erkänner nu att hon "hämtat inspiration" från "Rosas danst Rosas".

– Det är tydligt att "Rosas danst Rosas" var en av många referenser till min video" Countdown". Det var en av inspirationskällorna som användes för att väcka känslan och stilen på låten till liv. Jag har alltid varit fascinerad av hur modern/nutida dans använder sig av olika element och referenser för att producera något unikt, säger sångerskan i ett uttalande.

Anne Teresa De Keersmaekers har nu kontaktat advokater för att ta dans-stölden vidare. Det återstår att se om koreografi kan skyddas av upphovsrättslagen.

ANNONCE