Nyhet

Elektropionjär till Sverige

Komponerar musik till Skånes Dansteater.

Den österrikiske elektronikapionjären Christian Fennesz kommer till Sverige för att samarbeta med Skånska Dansteatern. Fennesz bidrar med ny musik i danskompaniets nya föreställning "HAZE". Fennesz första soloalbum, "Hotel Paral.lel", släpptes 1997. Efter det har han kommit ut med en lång rad album, både som soloartist och i olika konstellationer. Senaste albumet "Seven Stars" gavs ut igår (13/10).

Förutom elektroikonen har Skånska Dansteatern även tagit hjälp av Silverbullit-medlemmen Jukka Rintamäki. Han har tidigare komponerat musik som använts i filmer, dansproduktioner, dataspel och konstprojekt. Det är tolfte gången som Rintamäki samarbetar med koreografen Hela Franzén.

Utöver att komponera musiken till "HAZE", har Rintamäki under 2011 även komponerat musik till en dansföreställning på GöteborgsOperan och ett platsspecifikt performanceverk på Moderna Museet, Stockholm. Just nu arbetar han även med musiken till dataspelet "Battlefield 3", som lanseras senare i höst. Sju år efter senaste albumet är han dessutom tillbaka i studion med Silverbullit, som just nu arbetar på sitt fjärde album.


ANNONCE