Nyhet

Här är albumen vi ser fram emot 2016

Förra året bjöd på en hel del förhoppningar, i år hoppas vi de blir sanna.

Ett nytt år, nya möjligheter och inte minst; massa ny musik! Här är några av albumsläppen GAFFA-redaktionen ser fram emot 2016.

M83 - TBA

Det har gått över fyra år sedan M83 senast släppte ett album. Men snart är väntan över! Bandmedlemmen Antony Gonzalez har lovat ett nytt verk 2016, och förhoppningsvis släpps det i god tid innan de uppträder på Way Out West.


Rihanna - Anti

Hon har redan släppt ett par låtar från det nya superhajpade albumet Anti, men albumet är inte här än. I och med att hennes Anti World Tour går av stapeln i februari är vi ganska säkra på att det släpps vilken dag som helst. Vi är redo!


Teddybears - Rock On

Egentligen skulle vi fått lyssna på Teddybears första album på fem och ett halvt år redan i november, men av en och annan anledning blev det uppskjutet. Det nya datumet är 22 januari. Bring it on!


Frank Ocean - Boys Don't Cry

Det har gått ett år sedan Frank Ocean gick ut med att han skulle släppa ett nytt album, men till vår stora sorg dök det aldrig upp under 2015. Det sägs nu att albumet kommer att släppas under 2016, men det finns ännu inga bekräftade källor på det. Vi fortsätter vänta med spänning.


Silverbullit - Airtight Garage

Hela tolv år har gått sedan Göteborgsbandet Silverbullit släppte sitt senaste album Arclight. Men i maj någonstans dyker efterföljaren Airtight Garage upp. Äntligen var ordet.

Band Of Horses - TBA


Det var länge sedan vi hörde någonting nytt från indierockarna i Band Of Horses, men nu har de gått ut med att de släpper nytt till våren. Albumet är producerat av Jason Lytle från Grandaddy, men utöver det vet vi inte så mycket än. I vilket fall som helst så blir det spännande att höra nytt från Ben Bridwell & Co.

Little Jinder - Allting Suger


Skriv in 15 januari i almanackan, sätt larm i mobilen, skriv upp det på handen! Då släpps äntligen Little Jinders tredje album Allting Suger. Efter att ha släppt Hångellåten tillsammans med Mauro Scocco och premiärspelat nya singeln Super 8 under Musikhjälpen så kan inte Allting Suger suga.

James Blake - Radio Silence


Det har länge spekulerats om att både Kanye West och Justin Vernon (Bon Iver) kommer att gästa James Blakes kommande album. Och hallå, det stämmer! I en intervju med Esquire Magazine bekräftade Blake att spekulationerna är helt sanna.

Kanye West - Swish


När vi ändå är inne på Kanye West, kommer albumet i år då? Mannen som i framtiden kanske blir USAs president kämpar med att hålla deadline på sitt nya album Swish. Det utlovades att det skulle släppas 2015 … men vi har inte sett skymten av ett. Vi förlåter mister West bara för att de hittills släppta singlarna är så lovande.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE