Nyhet

Iron Maiden-sångare sjunger på svenska

Paul Di'Anno gör ledmotivet till svensk dokumentär.

"Så Jävla Metal" är en specialskriven låt till hårdrocksdokumentären med samma namn som har premiär den 7 oktober. Låten är specialskriven av filmens regissör tillika trummisen Yasin Hillborg. Förutom Di'Anno, som alltså sjunger det svenska ledmotivet, hörs Lars Johansson från Candlemass som sologitarrist och Jörgen Sandström från Entombed på bas.

Dokumentären handlar om den svenska hårdrockens historia från 60-talet fram till idag. Sverige är idag ett av världens främsta länder på att producera hårdrock och metal men så har det inte alltid varit. "Så Jävla Metal" är berättelsen om de personligheter som gjort den svenska hårdrock- och metallscenen till vad den är idag. Dokumentären innehåller en rad intervjuer, ögonvittnesskildringar och anekdoter. I filmen medverkar bland andra In Flames, Europe och Yngwie Malmsteen.

Paul Di'Anno var Maidens första sångare och medlem i gruppen från 1978 fram till 1981 då han sparkades på grund av alkohol- och drogproblem. Efter sin karriär i Iron Maiden släppte Di'Anno flera album, både som soloartist och i band som Gogmagog, Battlezone, Praying Mantis och Killers.


ANNONCE