Nyhet

John Cale ger exklusiv dubbel-konsert

Velvet Underground-legendar framför hyllad skiva i Sverige.

Den 21 november framför Cale lp:n "Paris 1919" i sin helhet på Malmöoperan, albumet har av tidningen Rolling Stone utsetts till ett av världens bästa pop/rockalbum. Det kritikerrosade albumet har bara framförts en handfull gånger och det här blir första och troligtvis enda gången som det spelas upp live i Skandinavien.

Cale inleder dubbel-konserten med "Paris 1919" tillsammans med sitt band och Malmö Operaorkester. Efter en paus tar den andra konserten vid, då fortsätter Cale och bandet med material från bland annat nysläppta ep:n "Extra playful" och kommande fullängds-cd:n.

John Cale är mest känd för sitt medlemskap i avantgarde-rockgruppen The Velvet Underground men har även gett ut en rad egna album och producerat andra musikers material. Cale har bland annat producerat första Iggy & The Stooges lp:n och Polarprisvinnaren Patti Smiths första lp. Hösten 2010 adlades han av Drottning Elisabeth för sina insatser inom musiken. Cale nämns också av Polarpriskommittén som en stark vinnarkandidat 2012.

Förutom rockikonen gästas operascenen även av Lars Cleveman och Dom Dummaste. Cleveman inleder med låtar ur sin Cale-påverkade solorepertoar. Därefter ansluter Dom Dummaste, som i år firar 30 år och nyligen släppte ett nytt album, med titeln "Album".

Cale kommer även till Stockholm den 10 november för en spelning på Strand. Men Stockholmspubliken får klara sig utan "Paris 1919" då han istället ger en spelning med avstamp i hans nya album.

ANNONCE