Nyhet

Bra höst för musikböcker

Vi listar de viktigaste släppen.

Med en bokmässa bakom hörnet ramlar en rad musikrelaterade böcker in och bevisar än en gång att boken inte är död. GAFFA har samlat de mest intressanta släppen under de kommande månaderna.

Plura Jonsson – "Pluras spanska kokbok – Mallorca, Barcelona & Estocolmo"

Eldkvarns frontman kan mer än att hamna i trubbel med lagen. Idag, 1/9 släpper han en kokbok som riktar in sig på det spanska köket.

"Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt.", som han själv säger.

Ika Johannesson, Jon Jefferson Klingberg – "Blod Eld Död"

"Blod Eld Död" går backstage och berättar om händelser och personer som satt sin prägel på den svenska metalscenen under tre decennier. I den finns intervjuer med Entombed, Dissection, Nifelheim och In Flames, och turnéreportage med black metalscenens nya omslagsgrupp, Watain.

Olle Ljungström - "Olle Ljungström - Jag är både listig och stark"

"Jag är både listig och stark" skildrar Olle Ljungströms liv, från uppväxten i Stockholms skärgård till dagens tillvaro på landsbygden i Västergötland. Han berättar själv om tiden med Reeperbahn och om solokarriären, turnéerna, missbruket och konsten.

Pontus de Wolfe & Salem Al Fakir - "Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor"

Två av Sveriges musikprofiler guidar dig genom musikens landskap och öppnar upp för nya frågeställningar kring det stora ämnet musiken. Boken bjuder även på nyttiga tips som "Hur blir man av med en låt på hjärnan?", "Hur lyssnar man på musik?" och vi får även svaret på den ständiga frågan "Vem skrev modemljudet?"

Petter, Sleepy och Camilla Cherry – "Goda dagars magi"

"Goda dagars magi" är inte bara en låt av Petter, det är också titeln på en kommande fotobok med Petter i centrum. Förutom en rad foton tagna av Camilla Cherry innehåller boken texter skrivna av Petter och Patrik "Sleepy" Elofsson. De berättar historien om Petters karriär som artist och de platser, människor och upplevelser som varit viktiga för honom och svensk hiphop längs vägen.

Bengt Ohlsson - "Rekviem för John Cummings"

I "Rekviem för John Cummings" gestaltar Bengt Ohlsson Ramones frontmans, John Cummings (Johnny Ramones), sista år i livet, hans minnen av åren med det legendariska punkbandet, hans konflikter med främst Joey Ramone – inte minst om Linda, som först var Joeys flickvän men sedan blev Johnnys fru – och hans långsamma väg in i döden.

Christian Patrick - "No End: The Story of The Ark"

Den kanadensiske journalisten Christian Patrick har följt The Ark under sex år och suttit av ett hundratal timmar med att intervjua gruppen. Resultatet av alla möten har sammanfattats på 240 sidor, som behandlar The Arks stapplande start, tuffaste motgångar och slutligen succén i Skandinavien.

Mattias Lindeblad – "Skräck – Boken som Gud glömde"

En inte helt musikrelaterad men likväl intressant bok som behandlar skräck inom film, böcker, musik, konst och serietidningar. Nördar, rockstjärnor, experter, skådespelare, medium, regissörer, psykologer, konstnärer, präster och ikoner berättar om kärleken till övernaturliga historier och bloddrypande äventyr. 

Vi har säkert missat flera. Har du något musikboktips på lager? Kommentera här nedan.

ANNONCE