Nyhet

”Dregen är en nice shot in the arm”

Michael Monroe har funnit ny bandmedlem. På onsdag visar de upp sig i Stockholm.

Dregen växte upp med Hanoi Rocks och 1994 agerade han och Backyard Babies förakt åt dem på deras "Demolition Speed"-turné. I samma veva fick han god kontakt med Hanoi Rocks frontman Michael Monroe. Och på den vägen är det. Nu står Dregen som fast medlem i Michael Monroes egna projekt. När han för några månader sedan blev tillfrågad tjänsten behövdes inga längre överläggningar.

– Jag sa att jag skulle sova på saken. Givetvis var jag väldigt hedrad, men kände samtidigt att kan jag inte göra ett jobb 100 procent, så ska jag inte göra det alls, säger Dregen när GAFFA träffar honom och Michael Monroe under Peace & Loves sista dag.

Michael Monroe såg i sin tur den perfekte värvningen i Dregen.

– Han bara joinade oss och började spela. Det är lite Angus Young över honom. Mycket energi, perfekt gitarrspel och så är han en skön kille. Vi får sköna vibbar av honom.

I och med Dregens intåg i Michael Monroe har bandet kommit att stämplas som en supergrupp, men Michael Monroe vill inte det ska stanna vid något som bara ser bra ut på pappret.

– Vi kunde inte bara ha någon som spelade in med oss, vi behövde någon som följer med oss hela vägen.

– Och jag känner att jag inte bara vill ha en plats i ett rockband. Jag känner alltid att man hela tiden måste kunna ta ett nästa steg, säger Dregen. Michael Monroe känns också som en "late bloomer" och jag tror att vi kan göra riktigt skön classic rock framöver. Vi är långt ifrån mätta.

– Det var inte så att Dregen skulle bli en ny Ginger. Ginger är på sitt sätt och Dregen känns mer punk. Han är en "nice shot in the arm" för det här bandet, säger Michael Monroe.

Michael Monroe kan man se på Debaser Medis nu på onsdag, 7 september. Köp biljett till spelningen via GAFFA.se/live.

ANNONCE